Црвена Звезда Београд / Red Star Belgrade / Crvena Zvezda

Switch to desktop

СРАМОТА И БРУКА КОШ МАГАЗИНА!

Екипа РСБ-а је очекивала да се одмах по наговештају могућег позива ФМП-у да игра у Еврокуп огласе најокорелији гробарски новинари, али је и нас саме изненадила брзина реакције. Дакле још увек причамо о незваничном позиву већ се створила хајка „бити или не бити“  за кошарку, за клубове, па и за државу Србију. Још и најгоре од свега прејудицирају се нереди ако случајно ФМП уђе у Еврокуп. И то можда није толико чудно и ненормално да је исти текст писао неки тинејџер или оштрашћени навијач, којем је спортско на последњем месту, али текст је писао човек који би морао да се замисли бар због својих година – Александар Остојић.

Kos magazin

Нисмо до сада помињали имена али од сада сви који раде овакве ствари заслужују да се назову именом и презименом. Дакле дотични господин повремено пише текстове за интернет портал Кош магазин, који би требало да буде виртуелни наставак некада веома славног часописа. У задњем свом тексту „Двоструки аршини за Еврокуп“ се критички осврнуо на ситуацију али критички из призме оштрашћеног навијача црно-белих. Ми искрено верујемо да би и навијачки портал Партизана сигурно цензурисао бар неки део ток текста јер је срамотан. Не желимо да улазимо у субјективне процене и анализе јер су то његово право али на овај део ми нећемо остати неми, а било би добро да се и овлашћени тиме позабаве. Ево наспорније исечка:

Sve je to lepo, ali zaboravlja se na najvažniju, i najozbiljniju posledicu igranja tog kluba u Evrokupu. A to je mogućnost  destabilizacije ionako krhkog odnosa navijača Crvene zvezde i Partizana, a to su cifre u milionima ljudi. Teranje Partizana iz Evrokupa, i uletanje preko reda FMP-a u to takmičenje, moglo bi da bude shvaćeno kao prst u oko navijačima crno-belih, i plašim se da se više ne bi sve završilo na skandiranju da je neko peder ili vređanjem supruge predsedniaka rivalskog kluba…

Господине Остојићу какви су то крхки односи навијача Црвене звезде и Партизана? Ко то тера Партизан из Еврокупа? Зар нису сами поклекли због уцене? Преко чијег реда ФМП улеће у Еврокуп и који би то клуб требало пре њега да буде ако је већ Партизан одустао? Какве то прсте у очима навијача прозивате? Што се ти исти који имају прст у око не запитају шта им се дешава са клубом и зашто је управа поклекла притисцима? Шта то господине Алексадре Остојићу треба да буде страшније од псовања неке жене па била она и супруга председника ривалског клуба? Да ли би требало да дође до неких екцеса између навијача Партизана и кога? Засигурно не са навијачима Црвене звезде јер шта се то нас тиче? Тиче нас се утолико колико је пожељно да још један српски клуб игра у Европи и то је једини наш интерес, поред тога што постоји могућност да се млади играчи кале у европском такмичењу. А шта је ваш интерес па исто то не желите? Зашто не именујете кривце именом и презименом? Лепи су то спинови као је јелте Бога ти у Немањиној улици одлучено да Партизан игра ФИБА како би се отворило простора ФМП-у. Па да ли здрав мозак може овако да размишља? Да ли ви стварно верујете да је циљ Владе Србије да се бави ситуацијом око спора између ФИБА и ЕКА? Или још боље базом навијача једног маленог клуба из предграђа наспрам ипак колико толико богате базе навијача Партизана. Па одкуд то да тај клуб који се тера у ФИБА има више државних пара у својој каси него ли и један од кошаркашких клубова у овој земљи? А кад смо већ код политике - да ли ви стварно верујете да постоји државна политика по питању европске кошарке или можда српске клубске кошарке? Зашто не кажете да је ФИБА та која урушава делимичну хармонију која је некако владала европском кошарком? Да ли вам смета што ћете морати онда да ударите на наше легенде које тамо седе? Коме то још у држави Србији није јасно да је ФИБА организација испушена муштикла неких давних времена која нема ни трунку некадашњег сјаја? 

Ми само желимо да одговоримо да никаквих тензија од стране навијача Црвене звезде бити неће, ма каква одлука да буде од стране управе ФМП-а. Желимо још једном да кажемо да нам се није свидела одлука Партизана да напусти Еврокуп јер неки од нас мисле да је пут Евролиге једини исправан пут српске клупске кошарке. Поштујемо њихов став и исто тако ћемо поштовати и став ФМП-а по овом питању. Што се нашег клуба тиче ми немамо ту врсту дилеме, али ако и буде дошло до такве дилеме нема сумње да ћемо бити принципијелни и да нас неће бринути одлуке неког другог клуба већ само нашег. Тиме што вас брига шта ради један ФМП, омаловажавате и сопствену навијачку групу па и клуб јер вас се тиче одлука неког другог. Но то је ваш проблем. Проблем јавни и онај који се тиче свих нас што на посредни начин призивате на нешто страшније од псовке – е па то страшније од тога нека се вама обије о главу! До сада су ово што сте ви написали биле део поклича и песме са трибина које могу бити веома занимљиве. Не стидимо се ми навијачких поклича али за гомилу њих завнични портали нису место где би требали да се наводе, јер је немогуће заштити широку јавност од истих. Ви о томе нисте водили рачуна, а још позивате на нешто страшније. Да ли то страшније има везе са улицом или са спортом? Овим сте себе означили као малоумника, а ваш портал на листу оних које наши навијачи читати неће. СРАМОТА И БРУКА ЗА ВАШ ПОРТАЛ И ЗА ВАШЕ ГОДИНЕ Алексадре Остојићу! 

RedStarBelgrade

Top Desktop version