Црвена Звезда Београд / Red Star Belgrade / Crvena Zvezda

Switch to desktop

Ко је Зе Маркос, могуће појачање Црвене звезде?

Зе Маркос је рођен у Американи (Сао Пауло) 1998. године. Фудбалом је почео да се бави у локалном клубу Паулинија, чији је био члан све до 2012. године, када га је на једном од турнира приметио један од скаута Атлетико Паранаенсеа. Још као тада четрнаестогодишњак издвајао се са одличном техником и одличним смислом за игру. 

zemarkos

Треба истаћи да омладинска школа Атлетико Паранаенсеа важи за једну од најбољих, ако не и најбољу школу у Бразилу. Већ годинама даје највише репрезентативаца у омладинској репрезентацији Бразила.

У Атлетику je одмах показао свој потенцијал. У екипи до 15 година је постао капитен и освојио бројне турнире. Нарочито је био успешан у Европи где је Атлетико био на турнеји и где је освојен Куп Мардвел у Холандији. Такође, са Атлетиком је освојио државно првенство Паранаенсе 2013. и 2014. Управо у ове две године је Зе Маркос највише напредовао и у том периоду постао је стандардни члан репрезентације Бразила до 17 година. 

zemarkos2

Са репрезензацијом Бразила до 17 година је 2014. године освојио турнир Бањас у Шпанији, где је и побрао велике комплименте за игру. Уследио је и највећи успех са репрезентацијом и освајање Првенства Јужне Америке до 17 година, где је Зе Маркос одиграо пет мечева.

Након првенства Јужне Америке, Зе Маркос је учествовао са репрезентацијом на Светском првенству до 17 година. 

zemarkos3

Када говоримо о карактеристикама Зе Маркоса, пре свега ради се о играчу који је технички одличан, реч је о веома школованом штоперу који има фанстастичну контролу лопте. Такође, Зе Маркос има сјајан пас и преглед игре, веома често можемо очекивати од њега да крене напред са лоптом и подели пас на крило. Осим одличне пас игре, Зе Маркос се одликује добром скок игром. У питању је једноставно штопер који има невероватан таленат што свакако показује досадашња његова каријера и чији су домети веома високи.

RedStarBelgrade

Top Desktop version