Црвена Звезда Београд / Red Star Belgrade / Crvena Zvezda

Switch to desktop

Црвена звезда Београд - Red Star Belgrade - Crvena Zvezda Beograd

Поподневни тренинг 6. јула

 

Поподневни тренинг у петак почео је вежбама загревања, а главну реч је водио Радован Радаковић. У првих 10 минута тренинга играчи су радили у паровима. претрчавали су терен по ширини. Прво су се додавали рукама, и то прво по земљи, па онда у висини груди, па на крају у скок шуту. Након тога су уследила додавања ногом и то на неколико различитих начина – по земљи, тако да играч коиј прима лопту прво пропусти исту, па онда појури за њом; затим без да лопта падне на земљу; а у финалном делу те вежбе један играч је нападао дриблингом, а други се пасивно бранио. Пре истезања одрађене су и вежбе где су играчи стајали један преко пута другог и поново се додавали на различите начине. Један играч пимпује лопту, не више од три пута, па пребацује лопту саиграчу који до тада трчи у месту, па онда мењају улоге. Уследиле су варијације ове вежбе, а најинтересантнија је била она где један играч пимпује, а саиграч му је окренут ледјима. Када жели да му дода лопту, да му знак и овај се окреће и прима лопту, док се сада овај што је пимповао окреће и чека знак.

 

 

Играчи су добили три минута за индивидуално истезање, а после тога се прешло на рад са лопом. Треба напоменути да Асамоа није тренирао због прехладе, Микић се од почетка сам загревао трчећи кругове око терена (има проблема са задњом ложом), а након уводних вежби придружио му се и Марко Вешовић (опоравио се од повреде зглоба, али се пожалио на бол у тетиви, па је за сваки случај радио одвојено).

Прва вежба са лоптом је била подељена у две групе. У првој је било 12 играча, у другој 10, а помагала су им 2 помоћна тренера.  у обе групе су играчи били подељени у 3 екипе – црвени, жути и наранџасти. У првој групи црвени су били: Младеновић, Бабаљ, Лазовић, Евандро;  наранџасти: Димитријевић, Каду, Касалица и Максимовић; а у жутој екипи: Крнета, Миливојевић и Милуновић. Удругој групи наранџасти су били Ненадић, Чикић и Симић, жути - Мириц, Луковић, Савићевић и Михајловић, а црвени Јовановић, Луковић и Ожеговић.

Две екипе играју у пољу облика квадрата и циљ је да лопту задрже што дуже у свом поседу. У томе им помажу играчи треће екипе који стоје на средини сваке ивице терена и помажу екипи која има лопту. 

Након ове игре уследилаје игра на један гол. У одбрани је играло 5 играча, а у нападу 8. што се напада тиче, лево је играо Милуновић, а иза њега Ненадић, десно је био Лазовић, а иза њега Мирић. На позицији задњег везног, односно играча од кога крећу напади, играо је Миливојевић, а испред њега Каду и Евандро, док је шпиц био Касалица. У одбрани су на позицијама штопера играли Крнета и Максимовић, десно Луковић, а лево Младеновић, док је задњег везног играо Чава. Одбрана је имала за задатак да изнесе лопту и погоди гол на другом делу теена. Уколико би погодили, нападачи су морали да раде склекове. У случају да напад постигне гол, склекове ради одбрана. Просинечки је инсистирао да брзом транзицијом лопте напад прави вишак и прави 1 на 1 ситуације неком од нападача. Било је добрих покушаја, али се дуго чекало на први гол, који је постигао Лазовић. Одбрана је била нешто успешнија, али је било и добрих акција и лепих голова. није фалило ни жустрине, па се Касалица пожалио после јендог старта да су му Крнета или Максимовић поцепали штуцну. У неком тренутку је Роби направио неколико измена, па је тако у нападу на месту Миливојевића заиграо Савићевић, уместо Касалице Бабаљ, док су у одбрани уместо Крнете и Димитријевића заиграли Јовановић и Миливојевић, који је сада прешао у одбрану. 

Последња вежба је била шутирање са ивице шеснаестерца. Сви играчи који су учествовали у претходној вежби су шутирали, али не баш претерано успешно. Лопте су уместо око Бајковићеве главе севале око целог гола, па су чешће погађале аутомобиле иза гола него сам оквир. Ипак, после прве серије су играчи мало нацентритали нишанске справе и било је нешто више добрих шутева. Најпрецизнији су били Максимовиц и Миливојевић, а Бајковић је имао неколико одличних интервенција. Када је уместо њега на гол стао Кировски, више нико није успео да затресе мрежу. Додуше, он је бранио само последњу серију, а најближи голу је био Ненадић који је погодио стативу. 

 

 

RedStarBelgrade

Top Desktop version